Veelgestelde vragen

Uw ontharingssessie met de EpilPro Diode Laser wordt uitgevoerd door een schoonheidsspecialist opgeleid door het merk Celestetic. Afhankelijk van uw huidtype, het aantal sessies al uitgevoerd, past ze de parameters van het apparaat aan om het vegen veilig.

Na elke sessie is er een vermindering van het aantal haren en hun dikte. Na 6 tot 8 sessies is de ontharing van het behandelde gebied voltooid. Na een paar jaar kan er nieuw haar verschijnen. In dit geval is het raadzaam om een sessie te herhalen. Eén onderhoudssessie per jaar wordt aanbevolen om de resultaten onbeperkt te verlengen.

Het intelligente verstelbare pulsatiesysteem dat zich aanpast aan de huidtype en het krachtige koelsysteem met een saffier koelende kopstuk, zal bijwerkingen minimaliseren en de comfort van de behandeling verhogen. De sessies zijn bijna pijnloos.

U voelt slechts een lichte tinteling. De sessie is minder pijnlijk dan conventionele waxing of permanente ontharing met gepulseerd licht (IPL).

Ongeveer 6 tot 8 sessies. Afhankelijk van je huidtype zijn er minder of meer sessies nodig. We bespreken dit in een eerste intakegesprek.

Voor een goed resultaat is het essentieel om de aanbevolen tijd tussen de sessies te respecteren:

 • 4 tot 6 weken voor het gezicht, bikini en oksels
 • 6 tot 8 weken voor benen, armen, rug, romp

Voor jaarlijkse onderhoudssessies (aan 50%), wachten op haargroei om de afspraak te bevestigen.

Voor het behandelen van verschillende zones nemen we een aanbevolen tijd van 5 weken tussen de sessies.

Zolang er roodheid na de behandeling overblijft, moet de huid worden beschermd met een totaal zonnescherm en moet elke blootstelling aan de zon die dan abnormale tijdelijke pigmentatie zou kunnen veroorzaken, worden vermeden.

De vakantieplanning en actieve blootstelling aan de zon worden tien dagen na een sessie ontmoedigd.

Neen, haren die met de Diodelaser van Celestetic verwijderd werden, komen niet meer terug. Het is echter wel mogelijk dat onder hormonale omstandigheden niet actieve haarfollikels actief worden of dat donshaartjes dikke haren worden. Meestal kan dit opgelost worden door een onderhoudssessie. Nooit krijgt u de haargroei van voorheen terug!

Tips

Enkele tips voor betere resultaten

 • Tussen de sessies door niet meer waxen of epileren.
  Scheren enkel indien nodig.
 • Scheer uw haren 2 dagen op voorhand
 • Vermijd blootstelling aan intens UV-licht (zon-zonnebank) vanaf
  twee weken voor en twee weken na de behandeling.
 • Geen self-tanning crémes tot 1 week voor de behandeling wegens
  de chemische stof.
 • Bij afspraak de huid vrijhouden van maquillage, deo of oliën.

Heb je nog bijkomende vragen?

Dan kan je ons natuurlijk steeds vrijblijvend contacteren en een afspraak maken.